Misschien is dat wel geschiedenis…
Dat wat je niet ziet maar hoort, voelt
Verandering van sfeer.
Verandering van wind.
Andere geuren, etensluchten…
Andere liederen…

13 November 2022 paleis het loo - apeldoorn

De voorstelling vertelt een verhaal vanuit een uniek perspectief. Op deze manier kan iedereen op bijzondere wijze genieten van het indrukwekkende Paleis Het Loo.

Paleis Het Loo op de Veluwe speelt een belangrijke plek in de geschiedenis van Nederland en De Oranjes. Hier worden in de 17e eeuw twee jonge mensen aan elkaar verbonden: Willem & Mary. Zij besluiten om er iets moois te bouwen. Het meest authentieke 17e-eeuwse paleis van het Huis van Oranje, omgeven door grootse paleistuinen, met elk seizoen een eigen sfeer. Het is niet alleen mooi van buiten, ook van binnen is het een plek waar je geweest moet zijn. De voorstelling Rimpelingen speelt in een van de prachtige zalen op Paleis Het Loo. Meer kunnen we niet verklappen.

Geniet van lokale en veelzijdige gerechten uit de paleiskeuken. Vol toewijding maken onze koks het lekkerste eten klaar

24 November 2022 kasteel de essenburgh - hierden

Voor de voorstelling Rimpelingen stellen we graag ons kasteel voor u open. Wees welkom !

Stap terug in de tijd in dit imposante, 17e-eeuwse kasteel op een prachtige locatie in Hierden, vlak bij Harderwijk. Hier in het groene hart van de Veluwe vindt u een oase van rust.  Kasteel de Essenburgh beschikt over zesendertig kamers, waaronder enkele kasteelkamers, met uitzicht op de rustieke, Engelse landschapstuin en vijver. Om het hotel heen liggen bossen en uitgestrekte heidevelden, waar u kunt genieten van een heerlijk actief dagje in de buitenlucht.  Met de voorstelling Rimpelingen komt het kasteel op bijzondere wijze tot leven.

Laat uw smaakpapillen prikkelen en geniet van een heerlijke lunch of een uitgebreid diner na de voorstelling

13 Januari theater de dialoog - ermelo

Maak deze prachtige voorstelling mee in een bijzondere opstelling in ons theater

De voorstelling Rimpelingen – het geheim van een hofhouding – in theater De Dialoog is natuurlijk anders dan in een Kasteel of Paleis. Maar we gaan er een heel bijzondere ervaring van maken en werken daarvoor samen met onder andere restaurant de Ontmoeting (o.v.). U krijgt hier niet een heel menu, maar wordt toch koninklijke wijze ontvangen en bediend.  Wees welkom !  

We maken een speciaal gerechtje passend bij het verhaal van Rimpelingen

21 januari kasteel rosendael - rozendaal

Ons motto "eten drinken beleven" sluit prachtig aan op de voorstelling Rimpelingen. Het bezoek aan ons kasteel is een prachtige ervaring

Een prachtig landgoed, heerlijk rustig, je hoort het ruisen van de wind, de vogeltjes fluiten. Er kabbelen beekjes, watervalletjes plonzen en er klinkt geklater van een grote fontein.
Voor het kasteel ligt een heerlijk geurende rozentuin.
Het kasteel ligt te midden van al deze pracht en daar kwam men al ruim 700 jaar, om van mooie zomers te genieten.
Al in de middeleeuwen stond er de dikke toren, een donjon, waar men grote feesten heeft gehouden. Ook in de vorige eeuw waren hier nog diners. Vele jachtpartijen, veel logees en veel gastvrijheid hier op het prachtige Rosendael.

De dikke toren, uniek in Nederland, heeft met zijn ruim 4 meter dikke muren veiligheid geboden maar ook koelte in warme zomermaanden. Met de indrukwekkende watertrap die hier stroomde, uit de 18e eeuw, een bijzonder schouwspel met klaterende geluiden op de achtergrond. De met kaarslicht verlichte zalen hebben een fantastisch schouwspel geboden aan dansfeesten, natuurlijk met een orkest.

In de afgelopen eeuwen hebben hier families gewoond, meestal met hun kinderen en al het bijbehorende personeel. Samen hebben ze een prettige sfeer weten te creëren. Nog altijd vindt u hier de kamers zoals die te zien waren in de jeugd van de laatste bewoner, Willy baron van Pallandt. Wat een genot hier te mogen opgroeien in dit paradijs ”een groen hemeltje op aard”.

Hoor, ruik en proef….kunnen wij je verleiden je zintuigen extra te laten werken tijdens deze bijzondere activiteit op kasteel Rosendael

4 februari 2023 kasteel spelderholt - beekbergen

Voor een onvergetelijke ervaring boek je een kaartje voor de voorstelling “Geheim van een hofhouding

Kasteel Spelderholt is gelegen op een landgoed in Beekbergen, midden op de Veluwe. Het is een prachtige locatie met een rijke historie: zelfs Prins Bernhard en Prinses Juliana hebben in het kasteel gewoond. Het is uniek in Nederland aangezien onze studenten – mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – volledig mee werken in het bedrijf. 

Het kasteel is geheel in het groen gelegen en heeft ook een centrale ligging en een goede bereikbaarheid. In 2017 is het geheel gerenoveerd en voorzien van 7 vergaderzalen van verschillend formaat met moderne apparatuur.
De kasteeltuinen, het rosarium en de rest van het landgoed bieden volop mogelijkheden om lekker uit te waaien.

Laat u verrassen en geniet van een heerlijk diner en zie door de open keuken hoe de gedreven koks bezig zijn met hun passie: koken!

18 februari 2023 Kasteel de vanenburg - putten

“Bij Kasteel De Vanenburg maken we de voorstelling graag compleet met een heerlijke verrassingslunch of -diner. Het wordt gegarandeerd een culinair feest!”

Kasteel De Vanenburg in Putten kent een rijke historie. De geschiedenis gaat zelfs terug naar 1389, waar voor het eerst de naam Vaenenborch in de kloosterarchieven is te lezen. Van 1389 tot 1645 had het kasteel een agrarische functie. Hendrick van Essen breidde het huis flink uit en gaf het meer een karakter van een buitenplaats. In 1868 werden Anna Frederika van Pallandt-van Goltstein en haar man eigenaar van De Vanenburg. Ze gaven opdracht om een nieuw huis te ontwerpen en te bouwen, dit huis – de trots van Kasteel De Vanenburg – staat nog steeds fier overeind.  
Het 17e-eeuwse kasteel met haar stijlvolle binnentuin, vormentuin en waterpartijen biedt nog steeds een adembenemende ambiance. De Mammoetboom en de Japanse Notenboom op het landgoed zijn bomen waarvan het formaat net als de leeftijd zeldzaam zijn in Nederland.
Tegenwoordig is Kasteel De Vanenburg een sfeervol hotel, restaurant, congrescentrum en trouwlocatie, waar jaarlijks veel mensen inspiratie opdoen, overnachten, vergaderingen bijwonen en genieten van de culinaire hoogstandjes in het Lekker500 restaurant. De ongekende gastvrijheid van haar medewerkers én oneindige mogelijkheden en sfeer van het landgoed maken Kasteel De Vanenburg dé ontmoetingsplaats voor onvergetelijke momenten voor elk samenzijn.

"Het vertellen van verhalen past goed bij het historisch 17e-eeuws landgoed van Kasteel De Vanenburg. Met deze voorstelling Rimpelingen wagen we ons terug in de tijd. Een verborgen verhaal van blinde bedienden in dienst van de koninklijke familie wordt verteld, dat wekt natuurlijk de nieuwsgierigheid. Wie weet ging het er in vroegere tijden echt zo aan toe? En hoe bijzonder is het, dat deze voorstelling op 18 februari met bijna elke zintuig – uitgezonderd het zicht – beleefd wordt. Op naar een onvergetelijke ervaring!”

10 februari 2023 kasteel cannenburch - vaassen

De voorstelling Rimpelingen met aansluitend een heerlijke maaltijd in het Koetshuis is gegarandeerd unieke ervaring waarbij alle zintuigen geprikkeld worden

Kasteel Cannenburch is gebouwd op de ruïne van een middeleeuws burcht door de Gelderse veldmaarschalk Marten van Rossem. Het kasteel staat aan de rand van een waterrijk park waar de hoogteverschillen tussen de waterpartijen de laatst overgebleven molen nog altijd laten draaien. Kasteel en park zijn ook te bezichtigen door middel van een (kinder)audiotour waarin de oorspronkelijke bewoners  je meevoeren naar het leven van een adellijke familie in de 18e eeuw. Dwaal door rijk ingerichte vertrekken, ontdek eeuwenoude schatten en laat je verrassen door schilderijen die tot leven komen.

De chef gaat u verrassen met een adellijke lunch of diner